Julie & Julia

Filmen Julie & Julia handlar om en kvinna, Julie som flyttar från Brooklyn till Queens med sin kära man. Hon hamnar i en 30 års kris och får för sig att börja blogga. Om vad vet hon inte men sedan föreslår hennes man att hon ska börja skriva om mat, eftersom att hon gillar mat och att veta vad som ska hända om man mixar ihop några ingredienser. Så Julie börjar blogga om mat, hon ska blogga i ett år och ska laga varje recept ur en kokbok. Kokboken är skriven några år tidigare av Julia som flyttade till Frankrike med sin man. Hon tar matlagningslektioner och bestämmer för att skapa en kokbok om fransk mat för amerikanska kvinnor. Mycket mat laggas i filmen och efter ungefär två timmar är filmen slut, man själv är inspirerad (lite i varje fall) och slutet eller sluten, eller vad man nu ska kalla det, är så förväntande klyschigt.

 

 

 

 

Helt okej film, jag skulle nog ge den hmm… 3/5 eller kanske 3,5/5. Värd att se i varje fall. Får inte glömma att säga att fina Meryl Streep spelar Julia och Amy Adams som gör ett bra jobb spelandes Julie. Julie & Julia gick på bio för ett tag sedan och finns på dvd.

 

Nu kan jag knappt hålla ögonen öppna längre, det är sånt som händer när man bloggar sen I guess. Glöm inte att ställa fram klockan en timme. Puss


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0