Martin

Idag den sista januari fyller en av mina bästa bröder år, ingen mindre än Martin. Han fyller 14 år idag. GRATTIS! Vi har det ofta kul tillsammans, men visst det händer att vi bråkar men vi är ju trots allt syskon. <3


så här ser mina naglar ut för tillfället

Mina naglar är nu turkosblåa (ser mörkare ut på bilden), nagellacket kommer från Viva la Vida. Idag var jag på stan med lite familjemedlemmar och släktingar, jag köpte en jacka för ett väldigt bra pris...

snöar gör det också

Det har varit en lång dag och jag är väldigt trött. Först tre timmars lab och sedan lång dramalektion, hem snabbt, till friskis, hem och nu har vi lite släkt på besök här hemma. Dom stannar över helgen.

 

Förövrigt så såg jag nyss det första Skins avsnittet från säsong 4. Det var Thomas avsnitt. Bra, så klart, känslosamt också… Ska inte avslöja något.

 

 

Nu ska jag gå och vara social, sedan ska jag sova. Trött....


27 januari 2010

Jag antar att det inte är bara vi här i Uppsala som får uppleva snökaoset. Jag gick hem eftersom det inte gick att cykla. Turen med cykeln, i den djupa snön och när det samtidigt snöade kraftigt på väg hem var riktigt tung och till slut svettig också. Kommer man någonsin komma ut? Tveksamt. Är inte det här den kallaste vintern på typ tjugo år… stämmer nog, känns så. Hade tänkt gå till friskis idag men tror inte det blir så.

 

I skolan var det temadag idag. Temat var – mot rasism, eftersom att denna dag är hedrad till förintelsens offer. Skoldagen bestod av föreläsning, mer föreläsning, lunch och mer föreläsning. Först ut var en kvinna från universitetet som forskar om folkmord, då var vi i aulan med i princip alla treor. Sedan i mindre grupper i klassrum med samma kvinna, det var lite awkward. Lunch. Föreläsning i aulan med alla treor då med en man från SÄPO. Totalt var det inte allt för kul måste jag medge. Men det är en väldigt vikig dag eftersom det som hände under andra världskriget var fruktansvärt.


kväll

Hörni gott folk, har varit och tränat och har lite ont. Nu ska jag äta och se SATC.


Much better now

Eftersom Domique inte tappar sin päls behöver man istället klippa den då och då. Runt ögonen behövs det klippas oftare så att hon ska kunna se. Igår klipptes och badades Domique och här är de döläckra före och efter bilderna. Much better now.

 

 

 

Gick förresten hem tidigare idag, mådde inte så bra. Men nu mår jag bättre…


klassträff

Jag var uttråkad så jag stack och tränade på friskis. Det blev intensivpass. Där på friskkis blev det typ klassträff, träffade nämligen fem från klassen, kul.



nytt

Som ni kanske har märkt så har jag ändrat designen. YAY

neonfärgade fiskar

Mina bröder håller på att möblera om helt här hemma så det är typ det jag hjälper till med. Resultatet blir nog bra.

 

GloFish, den första genmodifierade organismen som säljs som husdjur.

Buenos días

Igår kväll såg jag filmen Year One för andra gången.

(a hunter knocks a bowl of berries out of Oh's hand)
“Well there won't be any berries in the fruit salad now, so we all lose.”

 


en färd

Det är helg och det känns asbra. Jag har inget speciellt att plugga till så jag tar det bara lugnt. Idag har jag åkt långfärdsskidor med mamma och pappa. Domique var också med.

 


the termite over there got it, but you are not going to get it, got it

Mina vänner, härliga tider, härliga tider. Hade nationellaprov i Fysik B idag, klockan halv nio började provskrivningen och i 3 h och 40 min fick vi sitta och vissa vad vi kunde på sju olika kapitel. När det var tjugo minuter var jag klar, det kändes bra men hoppas bara att det gick bra också… det här har jag pluggat inför ett tag och det skönt att det är över, det ska nämligen vara terminens svåraste och jobbigaste prov och nu är det över! Till nästa vecka har jag någon labrapport och engelskaarbete men jag ska nog överleva. Efter provet var de inga fler lektioner eftersom på torsdagar är jag vanligtvis ledig.  Efter skolan gick jag och kamraten L och firade med lite fik och titt i affärer. Jag köpte en tröja och nagellack remover på burk, den har som en slags svamp man sticker in nageln i och det fungerar bra! Sedan gick vi hem till mig och wenta out med dogga, chillaxa och sedan gick vi på intensivpass på friskis. Sofie var där också! Död efter och nu är jag trött med ont i huvudet, ska dricka vatten nu… törstig.

 

Jag gillar den uttjatade låten TikTok men nu när Keshas hela skiva finns på Spotify börjar jag istället gilla låten VIP. Fredag imorgon! Känns bra.

 


tog vikarien nyklarna?

Det hände två saker idag som vanligtvis inte brukar hända på onsdagar.

 

-        Vi hade den första och förmodligen sista vikarien idag, Katte verkar inte köra med vikarier undrar hur det är på andra gymnasieskolor…? Vikarien var en hon och vikarierade för vår biologilärare. Hon var lite rolig och liknade på något sätt en i klassen.

 

-        Jag tappade bort mina nyklar på ett jättekonstigt sätt. Jag låste upp skåpet, tog mina böcker, låste skåpet, gick till fysikavdelningen med I och L, satt utanför och väntade på att lektionen skulle börja, gick in till klassrummet, hade lektion, avslutade lektionen, gick ner till skåpet, skulle låsa upp skåpet och sedan hittade jag inte nyklarna. Jag, Sofie och Linnéa gick tillbaka och letade men hittade dom inte. Efter ett tag hittade en klasskamrat dom bakom en dörr uppe vid fysiken. Hmmm, weird. Kommer aldrig att veta vad som hände…

 


förvandling?

Jag äter så mycket apelsin att jag tror att jag snart kommer likna en, så länge jag inte börjar bli orange tänker jag fortsätta njuta av den orangea frukten för den är ju så god!


Nexus One

Nu har Google släppt sin första mobiltelefon och den heter Nexus One. Om den kommer att slå ut Apples iPhone återstår att se... Engadget har recenserat Nexus One, de sammanfattar såhär:


Engadget konstarerar avslutningsvis att Nexus One inte riktigt lever upp till hypen och att den troligtvis inte kommer att innebära det pardigmskifte som media och bloggosfären kanske tillskrivit den. Man understryker dock att det för all del är en bra telefon och att den definitivt tillhör toppskiktet.”




Superficial

Loggade in på Spotify och under ”What’s new?” fanns Heidi Montags skiva Superficial med. Jag lyssnade lite på några låtar, fick kväljningar. Hon har ju plastikopererat sig en hel del, kan hon bara lägga av, hon var mycket finare när The Hills började.

 

Var förresten ute med hunden, det var riktigt skönt ute så jag rekommenderar att ni tar er ut. Men nu ska jag hålla mig inne och plugga fysik, yey!


lycka till

Det blev en tidig fredag för mig. Var på Terrassen med Matilda och Linnéa men kände mig trött och begav mig hemåt eter ca 1,5 timme. Jag hann åtminstone ta en drink, äta nötter och umgås. Men nu sitter jag här, och jag är trött.

 

Hade förresten min första estetiska val lektion idag, drama. Kul var det, chillt också.

 

Min skoldag såg ut såhär:

8:30

1:a lektionen som var kemilab, tog ca 2,5timmar. Gick bra.

Sedan var det 2timmar lång håltimme, yay!

2:a och sista lektionen var drama, lektionen var 2,5timmar.

16:25

Drygt kan man tänka sig men det var inte allt för dumt.

FYI, jag får se om det blir några fler årsresumé inlägg… tror inte det


Årsresume pt 1

Januari -09

 

Nyår firades lite med vänner och bekanta, tjugo minuter efter innan tolvslaget cyklar jag hem eftersom jag hade släkt från Spanien på besök. Där äter man tolv vindruvor efter varandra vid tolvslaget, kommer ihåg att vi gjorde det.

 

I januari hade jag och min ex dansgrupp show, vi hade jobbat hårt inför den som skulle vara avslutet. Resultatet blev grymt.

 

Barack Obama ämbetsperiod började den 20 januari 2009 och blev USA:s 44:e president. Han blev vald 4 november 2008.

 

 


O Brother, Where Bart Thou

So, what to tell about the day…?


Onsdagar är den skoldag då jag har flest lektioner, gick bra ändå. Efter skolan då jag skulle på sånglektion var den tydligen inställd. Kvällen och nattens partande är också inställt, gör inget, I’ll survive.


Idag har jag varit för tok på slö, borde ha pluggat efter skolan men gjorde det inte. Vill någon joina slöaklubben? Imorgon torsdag har jag inga lektioner förutom 20 minuters klassråd, får se om jag tar mig till skolan eller inte. Imorgon ska jag försöka hoppa av slöaklubben och istället joina hurtigaklubben.



Nya SKINS bilder


bilder och fler videos har kommit från skins säsong 4, ta en titt på den officiella hemsidan från E4.


At least I’ve started

En intresseanmälan inskickad och oändligt många kvar…


lite chuck & blair bilder skadar ju aldrig


cape

Då var första skoldagen på sista terminen på gymnasiet avklarad. Alla 91:or jag säger bara ”Nu gäller det! En termin kvar till studenten!”. Skoldagen gick bra, vårterminens tisdagar börjar jag 12:10 och har bara två lektioner, nice. Vårterminens schema är awesome. Nu behövs det bara lite vår och värme…


bild jag tog på jullovet i ett mörkt spanien


no sugar

Nu blir det stan och plugg med L.
Cya


thé och mer satc


Sex and the City

Sitter och tittar på Sex and the City. I sommar kommer ju andra filmen, yey! Imorgon har jag bestämt mig att det blir plugg på biblioteket…



Wish me luck!

Har inte gjort något speciellt idag, bara skrivit lite intresseanmälningar… sommarjobb är i princip ett måste sommaren som kommer. Wish me luck! Skolan börjar snart…



vad har hänt med armarna, benen & huvudet?

Vill visa en sak jag fick av min kusin i julklapp som jag är fullkomligt kär i.




concentrate

Skitigt hår, skitigt rum och så har jag har fysikprov snart, yes! It could be worse, a lot worse.


Avatar

Har varit iväg och sett Avatar på bio med Martin, 3D versionen. Jag tror inte 3D versionen är så mycket häftigare än den vanliga versionen, är alltså besviken på 3D delen och samma sak var det med Upp. Men själva filmen Avatar var och är helt underbar. Blir helt varm när jag tänker på hur fin den var. Lite Pocahontas känsla, jag gillar Pocahontas så det gör inget.  Sedan kan man alltid spekulera kring budskapet, för mig var det ganska tydligt… men alla kan tolka budskapet olika.

Avatar is a must see movie. Undrar om den är lika bra hemma eller om man måste se den på bio? Jag är en person som gillar djur och natur så efter att ha sett filmen kommer vilden inuti mig ut ännu mer, jag vill bara vara fri och leva i en fantastik värld.



Skins

Igår såg jag och L några Skins avsnitt från säsong tre. Broder Sebastian såg faktiskt också två. Enligt mig är säsong tre bättre än ett och två. Gillar mer gruppen i säsong tre och var och en för sig är bara för härliga. Om det är någon som inte har sett serien SKINS gör det nu, ni har något att se fram emot! Att musiken är bra gör inte serien direkt värre. Vill ha nya avsnitt nu!

 

Nu ska jag gå ut med Doggie D


I just love to dance

Igår eller ja i förrgår blir det nu blev det utgång på kvällen/natten. Tack vare Matilda och Linnéa blev det helt okej, not megafun but fun. I just love to dance. Dom sov över och vi väcktes av att mannen i svart skulle arbeta så vi flyttade på madrasserna och fortsatte sova. När vi efter ha sovit lite mer gick vi upp och åt frukost, got dressed, gick ute med Domique och åt buffé på stan. Nu ska jag sova, sleep tight.



Det är väldigt kallt ute

Jag och Martin var ute och gick med Domique. Domique hade på sig sin nya overall, hon går och springer lite konstigt med bakbenen när hon har den på sig, men hon är söt. Nu ska jag städa mitt rum, yey!



You guys, I’m home again!

Ja, ni läste rätt. Jag är återigen hemma i Uppsala. Det har varit två skiddagar i Järvsö med min kompis Ylva och hennes familj. Förutom att åka skidor har vi också kollat mycket på serier som Gossip Girl, Supernatrual, Veronica Mars och Prison Break, det blev serier när vi frös efter att ha åkt skidor ett tag men också på kvällen. Det var kul att vara i backen, väldigt kallt bara. Har haft en del hosta på kvällarna och nu har jag ont i huvudet så jag ska chilla lite men imorgon blir det förmodligen annorlunda.


Jag till vänster, det var ju kallt


skidor

ska åka skidor i några dagar så vi hörs när jag kommer hem

Cya

19åringen Isabell

Gott folk igår den 1:a januari fyllde min kära vän Isabell 19 år! Hon är i England just nu och var även där på sin födelsedag. Hoppas hon njuter för det gjorde jag i Spanien. Grattis, grattis, grattis Isabell!!!


Jag & Isabell


Sherlock Holmes

Har nyss varit på bio med pappa och Martin. Vi såg Sherlock Holmes som hade premiär idag. Den var bra, inte superbra men bra, lite smårolig sådär. Rachel McAdams var med i den och var lika vacker som vanligt.


010110 - nytt decennium

Då var det 2010 då.

Själv hade jag det kul under de sista timmarna av 2009. Med både bra vänner och massa nya ansikten. Orka berätta mer detaljrikt, hehe. Hoppas alla har haft ett bra år och kommer att få ett bra år!


RSS 2.0