?

Körde till Stockholm idag


Pappa köpte längdskidor på hjul


Vi gick lite vid Drottningholms slott

Vi = Jag, mamma, pappa, Martin & Doggie D


Åt godsaker


Sebbe är i Edsbyn, fick veta att han skulle åka dit dagen innan. Då klagade jag på honom att han måste berätta mer saker. Han berättar inget, jag drar verkligen ut allt, ungefär samma sak med Martin. Men Martin kan sannerligen prata om saker som historia och sånt men inte om vad som händer i skolan och så. Pga. det har jag blivit bra på fråga folk saker, det ska gå fort också… som med bröderna.


Ska plugga nu, ska försöka åtminstone till klockan sju.


Är förtjust i New Moon soundtracket.


Blir nog film ikväll. Jag älskar film och serier, musik också. Gash(?) jag gör det med hela hjärtat. Men all film, serier och musik kan ju inte vara bra. Men dom som är det stannar verkligen i minnet.


Luktar gott ifrån köket… Kött kryddat med adobo.


Skola på måndag, känns okej.


Älskar min familj.


Domique är söt.


Halloween


När jag får tid och inspiration ska jag fixa designen.


Erfarenheter är viktiga


Friends - Band Of Skulls lyssnar jag på nu


Jag gillar att sjunga och spela piano


Jag har lust att skriva, men har dock inget vettigt att skriva om…

 


Bildbomb







Bilder från idag.
Det blev ingen träning, vill ju inte bli sjuk.
Ska nog göra ett diadem nu...
Jag börjar tycka att New Moons soundtrack är väldigt bra...

den 30 oktober 2009

Denna lediga vecka har jag, Matilda, Linnéa och Johanna hållit på med Medía UF. Det har gått bra. Jag har biologiprov på tisdag och jag har inte varit duktig och pluggat så mycket så idag efter jag hade gått ut med Domique cyklade jag till stadsbiblioteket. Jag pluggade i en och en halvtimme, det är väl okej. Ska nog plugga mer även fast det är fredag. För ett tag sedan kom jag, Domique och Martin hem från att ha promenerat vid slottet. Vi tog lite kort också, det är så fint där. Vid slottet finns en av mina favorit platser här i Uppsala.


En av mina favorit platser, man ser ut över hela stan.


Ska iväg och träna nu, intensivpass. Förra veckan gick jag på det passet och fick träningsverk i hela kroppen efteråt. Eller igår kände jag ju mig sjuk så det kanske inte är så smart… Får diskutera det med pappa…

 

Idol ikväll, något mer…? Inte för min del, blir skönt att relaxa eftersom veckan som har varit var typ som träningspasset.


.


Medía UF

Ska alldeles strax iväg. Vid tolv ska jag träffa L, M & J. Vi ska skriva affärsplan till vårt UF- företag Medía UF. Senare ska vi träffa vår rådgivare och bolla idéer. Medía UF har vi fyra startat som projektarbete. Vi gör exklusiva egendesignade håraccessoarer. Kommer att skriva mer om det senare.

 

Igår gjorde vi dom första diademen, proffsigt blev det!

 

Förövrigt har jag stort biologiprov på tisdag, jobbigt att ha det i bakhuvudet på lovet. Men idag gick jag upp vid nio och pluggade från tio till elva, så lite har jag fått gjort i varje fall.

xoxo


eclipse

Det blev många inlägg efter varandra nu. Måste bara visa en bild. Den har något med Twilight att göra, eller rättare sagt så har något med Eclipse att göra. Det är nämligen Eclipse loggan!


En gång till

Såg ju 500 days of Summer en gång till igår, men det var visserligen 1:a gången jag såg den på bio. Jag gillar den bara mer. Underbar film. Än en gång skriver jag: Alla bör se 500 days of Summer.




.


Isabell i England & min dröm om engelskan

Jag har glömt att berätta att min kära vän Isabell är ute på äventyr i England. London är hon i nu, hon ska sedan ut på landsbygden och till andra roliga städer. Jag har inte hört ifrån henne, hon åkte i torsdags, om jag inte minns fel. Hon är verkligen på äventyr, tänker inte gå in djupare med vad jag menar med det… hoppas bara att hon mår bra och har trevligt umgänge!  Hon ska vara borta i totalt 2 ½ vecka.


Jag + I

Jag har aldrig varit i Stor Britannien och då har jag ju inte varit i England, men dit vill jag minsann åka, speciellt London. Efter gymnasiet vill jag lära mig flytande engelska, visst jag är bra i skolan på engelska men nu menar jag att verkligen kunna prata språket naturligt, det skulle vara så kul och häftigt. Det är en dröm jag har… får se hur det blir med den. Det är åtminstone en dröm jag själv kan ha inverkan på. Måste fundera på vad jag har för alternativ… måste fundera på mycket och inte bara fundera utan faktiskt utföra också.


idag

Den här dagen började med en 3 timmar lång lab. Så jag var inte direkt taggad att gå i skolan. Men laborationen var faktiskt ganska rolig, över förväntningarna i varje fall. Efter skolan skulle jag sjunga och såg fram emot det mycket men hon var inte där. Därefter cyklade jag till friskis och körde ett Intensiv pass med Linnéa och Emilia, det var jobbigt och ganska kul men vissa övningar var lite konstiga. Nu är jag hemma och har ätit, ska in i duschen en snabbis och sedan blir det bio.

 

500 days of Summer ska jag se med Linnéa och Matilda. Jag har redan sett den hemma på datorn i helt okej kvalité men pga. att det är en underbar film, en av mina favorit filmer som bör ses på bio ska jag gå och se den. Jag blir glad varje gång jag tänker på den, jag ryser lite också. Har lagt upp trailern förut men gör det igen. Alla bör se 500 days of Summer!


spexfoto

Vill ni se min klass’ spexfoto till årsboken. Vi tog det förra veckan. Tema – pyjamas, det fattar ni nog. För er som inte förstår spanska betyder ”por fin podemos dormir” äntilgen kan vi sova. Om det är sant eller inte det får vi ta reda på… Spännande, läskigt och kul med studenten.


Min New Moon hysteri har smått börjat

Min New Moon hysteri har smått börjat. Idag ska jag köpa biljetterna och nyss såg jag ett klipp från filmen, som jag inte har sett förut. Om ni vill ta en titt på klippet nedanför, tycker det ska bli så spännande. Taggad!


lyssnar

Förut skrev jag att jag skulle gå ut med D, titta på de nya avsnitten av 90210, The City och The Hills, börja skriva på labrapporten tills på fredag och kanske gymma själv.


Hittills har jag gjort allt utom att gå och gymma själv, har inte hunnit med det. Men äta middag kan jag lägga till på listan.




tyckte träden var fina i tre olika färger


Labrapporten är inte klar, håller fortfarande på och kommer behöva fortsätta imorgon. Men samtidigt som jag skriver lyssnar jag på New Moon soundtracket på spotify. Det är fyra låtar som dom inte valt att släppa än, hmm. Har inte lyssnat på hela ännu men det är inte någon låt jag har fallit pladask för, hoppas jag gör det för åtminstone en. Vänta nu kom en ny låt, var ju bra… eller… hmmm, måste lyssna mer. Från Twilight soundtracket var/är mina favoritlåtar Spotlight och Full Moon. Men nu älskar jag hela soundtracket, utom en låt. New Moon soundtracket kommer lyssnas på mycket, det måste ju gillas!

 

Ska se True Blood snart. Älskar serier & film!


onsdag

Nu är jag hemma, har nyss ätit lite banan och beställt biljetter till Twilight + New Moon kvällen den 19/11. Det ska bli så kul att se New Moon, Twilight en extra gång på bio skadar väl inte. Skönt att ha bokat, slipper oroa mig för att få biljett, det är ju faktiskt viktigt. Men man ska hämta ut biljetterna redan imorgon… vilket innebär att man måste bestämma vilka man ska gå med och man får inte se till att tappa bort biljetten. Den får förvaras på ett smart ställe.

 

Hade ju fysikprov idag. Det gick sådär.

 

Nu ska jag ringa Isabell och höra om hon vill gå på Twilight + New Moon kvällen. Sedan ska jag gå ut med D, titta på nya avsnitt av 90210, The City och The Hill (kul!) och börja skriva kemi labrapporten som är tills på fredag. Får se om jag hinner iväg till gymmet, i så fall blir det utan någon kompis eftersom att ingen kan, själv alltså, har aldrig gymmat själv…


sleep tight!

Kläderna jag har haft på mig idag börjar bli obekväma nu, strumpbyxorna börjar klia, händer det er också? Men nu ska pyjamasen få åka på och sedan tänkte jag slinka ner i sängen och läsa.

 

Imorgon bitti har jag sovmorgon! Awesome! Ska försöka plugga mer fysik innan provet som är efter lunch (tror jag, hmm ska kolla det innan jag slinker ner, bör kolla exakt när jag börjar också).

 

Adiós amigos, ahora me acordé de que empiezo con Español Paso Siete mañana por la mañana. Pero todvía no se a que hora, ahora lo voy a mirar.


Film & Bok

Filmen ”Angus Thongs & Perfect Snogging” tycker jag är en väldigt rolig film. It’s hilarious! Filmen är baserad på flera böcker. Böckerna är kanske till för lite yngre än vad jag är men jag har ändå börjat på första bocken. Jag har läst något kapitel och jag har redan skrattat högt flera gånger.

En annan rolig sak gällande dessa böcker är att jag råkade ha den tredje boken hemma. Förut när jag var med i en bokklubb och hade glömt avbeställa månadens bok skaffade jag mig den och en kompis sa att hon visste att jag hade tredje boken och skulle vilja låna den, jaha tänkte jag utan att själv veta det.

Förra meningen blev aningen förvirrande men klurigheter är väl roligt. Jag läste inte boken då men nu kommer den nog att läsas. FYI - Det är snygga killar med i filmen!

 

 


den 20 oktober 2009

Vaknade med dimma utanför fönstret imorse. Den har varit kvar i hela Uppsala dagen ut.

Med natur delen av klassen var vi på Ångströmlaboratoriet idag. Det var helt okej, vi fick ju fika! På Ångstöm pluggar man fysik på universitetet, vi var där på studiebesök. Jag ska inte plugga fysik efter gymnasiet, det är inget som lockar. Det ända som skulle kunna locka att det fanns väldigt många snygga killar.


 
Bilden är inte ifrån idag men den är dyster som vädret är idag... tyckte den var passande.

Jag som ogillar fysik har fysikprov imorgon. Ska återgå till pluggandet nu.


17:23

Idag har jag pluggat och varit på stan och gjort biologilab.

Pluggandet gick sådär. Fysik... blää Sen så har jag engelska uppsatsskrivande imorgon på lektionen och kemiläxa.

På stan var det skoj med Linnéa och Isabell. Vi gick fram till folk och frågade vad klockan var. Vi kollade på hur personerna reagerade när man stod för nära och när man stod för långt bort. Vi satte oss även precis brevid folk som satt på bänkar och såg hur dom reagerade. Isabell använder hajattack metoden och skrämmer folk när hon helt plötsligt står för nära och frågar hur mycket klockan är. Ser jättekul ut och är jättekul!

Bilder från i veckan, eller rättare sagt två. Ser ni att Domique lipar på andra bilden.

Fredagskvällen

Min 18 årsdag firade jag med vänner igår, som jag skrev tidigare. Först var det middag hemma hos mig. Tjejerna droppade in strax efter sju och jag fixade sista biten av maten med hjälp av dom. Några incidenter eller en rättare sagt, jag var involverad och reagerade som en dum sim. Men ingen skadade sig. Innan vi åt fick jag öppna presenter och jag har ju redan avslöjat vad jag fick i inlägget nedanför, fina saker. Maten bestod av pasta och olika saker att ha till, jag tyckte det blev supergott och tror dom andra tyckte det samma (hoppas!).  Vi kollade sedan på idol och åt blåbärspaj med blåbär som jag och min familj har plockat. Isabell ville inte se idol men det ville vi andra, ha ha. När vi skulle börja gå mot stan märker Isabell att hon har glömt sitt id. Så vid tågstationen fick jag, Linnéa och Johanna i höstregnet säga ”hej då” till Isabell och Sofie.

 







Promenerandes mot Orange kan vi säga att jag, L och J räddade en mans liv, hehe eller hur L & J… Vi funderade på att gå att ta en drink på någon bar men så blev det inte, vi gick direkt till Orange. Bara så att ni vet var detta min 1:a utgång eftersom jag är en nybliven 18 åring! Vi hade kul och dansade ett bra tag. Yes we did! We had an awesome time!

 




Tack för en superkväll Isabell, Johanna, Linnéa & Sofie!


irriterade ögon

I köket är maten klar, jag var och hjälpte till lite men mina ögon blev trötta och svida en aning. Min teori är att alla kryddor som peppar, vitlök och liknande som användes till den otroligt goda och snart uppätna maten är det som gör mina ögon irriterade. Maten är nog extra kryddad idag. Min teori var verkligen svår att lista ut…!       Som födelsedagsbarn valde jag maten, mammas supergoda lamm och tårta till efterrätt.


den 14 oktober 2009


dagen innan 18 års dagen

Efter en skön sömn vaknade jag med snöfall utanför fönstret, det kändes kallt. Cyklade till skolan gjorde jag ändå tillslut och isvindarna var iskalla. Vi var smått försenade till lektionen och när vi kom till klassrummet var det tomt och grått där inne. På klassrummets dörr fanns det en liten rosa post-it lapp där det stod ”Vi är i Domkyrkan/The Boss”. Vi antog att det var vår lärare Per som var ”The Boss”.  Så vi cyklade till domkyrkan och hittade CE3 samt Per (Per är vår religionslärare och är en jätte bra lärare + en duktig trollkarl). Nu var skoldagen igång. För mig, Linnéa, Johanna och Matilda slutade skoldagen dock redan efter lunch. För vart skulle vi? Jo vi skulle på UF – företags mässa i musikenshus. Mässan höll på från klockan ett till klockan fem. Själv tycker jag det var en rolig och bra mässa, flera som hade intressanta saker att säga. Mycket människor var det också, ca 600 pers. Vi blev grymt taggade och nu ska vi ”springa”! Vi fyra ska alltså starta ett UF – företag som projektarbete, vi kanske ligger lite efter och det är därför vi måste ”springa”, men det kommer bli kanon. Nu på torsdag ska vi till Drivhuset och bolla idéer med någon kunnig människa. Sedan blir det tydliga mål.

 

Har absolut inte gjort mycket sedan jag kom hem. Jag har sett Gossip Girl och gått ut med Domique.





Mamma

Idag fyller min mamma år! Min mamma betyder så otroligt mycket för mig, som hela familjen gör. Hon fick bl.a. en ny toppenkamera, den kommer förmodligen användas av fler än bara mamma men det är ju bra för kort är jämt kul.
Av mig fick hon ett tjusigt halsband. 


Min mamma är guld värd.


födelsedagar

Inom familjen vankas det två födelsedagar veckan som kommer!
Jag behöver bara köpa present till en som fyller år, vilket jag har gjort, för att jag är den andra som fyller år!
18 år!
 Den andra personen är mamma! 


Hösten är verkligen vacker

Igår blev bättre än förra lördagen gällande det jag skrev om i senaste inlägget. Så jag kan till och med lägga upp en bild från igår. Igår promenerande jag med Martin och Doggie D längs vattnet med fina höstfärger runt om kring. Hösten är verkligen vacker, utom om den är som idag grått och så men i och för sig ger det en mysig känsla. Den mysiga känslan har jag inte något emot på en söndag. Det är ju bra! Nu ska jag läsa ur Pride & Prejudice och blir klar inför imorgon… Sedan måste jag gå ut med Doggie D resten får jag lösa ut i ögonblicket…





.

Veckan som har varit innehöll mycket plugg, mycket plugg = dålig uppdatering.

Det är ju lördag idag. Av någon anledning är lördagen den dagen då jag ser fulast, med fulast menar jag smutsigt hår, fula kläder etc. På lördagar brukar det jämt bli en sväng ut i skogen med Domique och då orkar man inte bry sig. Men denna lördag känner jag på mig kommer att bli annorlunda, tror nämligen att jag ska hoppa in i duschen. Rent hår är nummer ett, man känner sig betydligt fräschare, alla vet nog det...

Måste läsa Pride and Prejudice och ta ut en bit text och prata om den på engelska lektionen på måndag. Sedan så har jag spanskaprov på måndag också, det går dock inte att plugga så mycket. Det är ett läsförståelseprov, men jag ska läsa liknande texter.

Nu när jag skrev om plugg kom jag att tänka på att förra fredagen och denna fredag(igår) har jag och väninnan Linnéa varit duktiga och pluggat. Vi har först åkt hem till mig, gått ut med Domique, kikat lite i affärer på stan, satt oss på Waynes och pluggat. Igår blev det till klockan åtta då Waynes stängde. Vi pluggade inför fysikprovet som är på onsdag den 21/10. Man känner sig duktig när man pluggar på en fredag, med en kompis och skön miljö är det inte allt för tråkigt heller. Vi fick till och med beröm av en som jobbade där, awsome!

 

Nu kom jag på en till sak som jag vill berätta som hände i fredag. De senaste dagarna har jag pratat med Oline på facebook. Henne har jag ej träffat på länge, vi gick i samma klass på högstadiet och är en mycket rolig och bra kompis. Men i varje fall så träffade jag och Linnéa henne när vi cyklade hem från skolan, kul! Vi pratade lite och vi ska troligen ses nästa vecka. Mer kul!

 

Det här är sista saken jag vill berätta. I går så hade vi laboration i kemi. Jag var nervös att det skulle bli väldigt svårt eftersom man själv (i par) skulle bestämma vilka metoder man skulle använda för att veta vad för sex olika ämnen vi hade blivit tilldelade. Men jag och Linnéa var förberedda, vi hade kollat på internet och i böcker dagen innan. Det gick jättebra, och vi listade ut rätt gällande dessa sex ämnen. Nu ska vi förbereda oss innan varje laboration, man förstår mycket mer.

 

Nu måste jag gå så att lördagen kan börja. Långt inlägget blev…


en rolig händelse från i fredags

Tänkte försöka skriva om en rolig händelse från i fredags. Den kanske är lite intern men jag ska försöka…

I skolan hade vi bl.a. fysik och matte. Jag och Linnéa jobbade ihop när vi räknade. På fysiken (som jag, Linnéa och Isabell aldrig ser fram emot, tvärtom) gick det faktiskt bra och vi blev smått glada, eller gladare eftersom vi jämt flamsar. Men på matten gick det väl sådär… vi räknade två uppgifter på en lektion som var en timme och tjugo minuter lång typ, men en uppgift var jättesvår och det är ju trots allt Matte D. Det här är inte det roliga utan jag vill bara att ni ska få veta hur dagen hade gått…

 

Det roliga är;

Jag och Linnéa är ute och går med Domique, Domique går lös och Linnéa håller i hennes koppel. Vi kommer till en ställning där det ska hänga gungor men det gör det inte. Linnéa slänger upp kopplet runt ställningens stång (vet ej varför), som kanske är tre meter hög. Jag börjar tänka på harmoniska svängningar från fysiken och föreslår att vi ska skapa harmoniska svängningar med kopplet. Kopplets ena ända tar jag igenom öglan på den andra ändan, för att få fast kopplet och kunna göra dom här gung rörelserna (harmoniska svängningar). Jag säger något liknande till Linnéa ”Kommer vi få ner kopplet om jag drar åt?”. Det blir inte så mycket mer sagt och jag drar åt, det blir ju som en knut om man drar igenom en ända genom en ögla. Denna knut dras åt upp till stången som jag skrev var ca tre meter hög. Sen står vi där och fattar inte varför vi är i den här situationen och inte kan få ner kopplet. Vi hoppar och når inte, jag försöker klättra upp med hjälp av Linnéa men gör illa ett finger och lyckas inte. Tillslut springer jag och letar efter en pinne (hittar den bästa pinnen!) och vi får ner kopplet, yes! Nu känner vi oss dumma ungefär som på matte lektionen. Tur är att vi senare åkte till stan och
pluggade matte på en fredags kväll i typ två timmar eller mer till klockan åtta på kvällen.

What to do?


Domique tittar på


Lösningen


Det här är andra gången jag har försökt skriva ner något roligt som har hänt, vet ej om jag har lyckats men kul var det i varje fall!

 

Let’s skid! Mer internt… från serien The Inbetweeners.

 

 


den 4 oktober 2009

Denna dag har jag gått ut med Domique på ett superfint ställe. Löv, rinnande vatten och trappor upp bland klippor som ger platsen en liten Sagan om Ringen känsla, lovely. Sedan handlade den största delen av familjen mat. Det är det roligaste jag har gjort idag, eller jag glömde att nämna att jag övningskörde överallt som var roligt. Nu ska jag fortsätta plugga, har gjort spanska 6 läxan, nu fattas bara matte, biologi och ännu mer matte, yippieyey!


Om ni förövrigt vill veta hur jag ser ut så kan ni ta en titt på bilderna nedan… la in två bilder på ”Sagan om Ringen”/ det superfina stället…

 


Igår + Idag

Igår:
Skola, hem, dansuppträdande på musikenshus, hem, sova

Idag:
Skola, hem, promenad med Domique med Linnéa som sällskap, stan, affärer, fik, matteplugg på en fredag till klockan 19.40., hem, sitter här

RSS 2.0