awesome nuts

Hello guys, just chillin’ like a villain here, I just ate an orange and before that I ate some awesome nuts (yeah nuts!) and a banana.


Idag hade jag kemiprov och det gick väl hyfsat, svårt att avgöra hur det gick. Imorgon har jag veckans andra och sista prov. Det är religionprov inom kristendomen och islam. Jag har bara pluggat idag pga. att jag prioriterade kemiprovet. Kan nog gå bra ändå, because I’m just awesome like those nuts.

 

 


precis som i twilight!

Hemma.

Vilket "Forksväder" det har varit idag. Skogen bakom farmor och farfars hus påminner mycket om "twilightskogen".



Helgen har varit bra men nu sitter jag och pluggar kemi till provet imorgon, har pluggat på tok för lite men det kommer gå asbra ändå!


-

Det blev en spontan utgång igår, gillar spontana saker. I slutändan tycker jag i varje fall att det blev kul eller det var kul hela tiden! Över helgen åker jag till östergötland och träffar släkt men MÅSTE också plugga.

                                                                                                                                                                  Cya


sattes eld på håret pga. fön

 

… eller vänta, nej det gjorde det inte… sitter faktiskt här med blött hår

 

 


eclipse


ny eclipse poster!


jag är fast och kan inte ta mig loss, hjälp!!!!

Torsdagar är den tidigaste dagen jag slutar skolan. Och det är ju torsdag idag! Så idag gick jag ut med Domique när det var ljust och till och med lite sol. Kändes väldigt uppfriskande, hehe


Har gjort klart spanska 7 läxan, förberett mig en aning inför spanska 6 provet imorgon och varit på pianolektion. Nu ska jag se 11 avsnittet av Glee. Är nämligen fast i det.


GRATTIS!

Idag fyller Matilda 18 år!!!!
Sist i "gänget".


once upon a time...

...there was a little girl called Matilda. She had been to the big scary city Berlin and after returning to her safe and smaller hometown she went to school like she usually does. Matilda was very tired but went anyways. Because she knew that her dear friends would be there waiting for her and of course they were!

They all lived happily ever after.


supersnygg outfit

Åh nej, varför tog jag inte kort på min supersnygga outfit jag hade på mig när jag var ute med Doggie D. Så snygg, to die for!!! Men tyvärr kunde jag inte använda den maximalt. Nästa gång LOVAR jag att fota mig själv. Jag kan ge lite ledtrådar – rött, rosa, galon, stövlar och mössa ner till ögonen. Vilken puma.


bad day

Jag är så otroligt skoltrött och jag har plugg att göra, bläahhh. Men nu ska jag ut i det kalla mörkret med Domique.


tjejigt

Känner mig väldigt tjejigt klädd idag. Jag skulle nog säga att jag har en lite "tuffare" klädstil, jag skulle inte heller säga att jag har hittat min stil så det tjejigt kanske egentligen är min stil... Men fin känner jag mig, med blus, kjol och röda strumpbyxor.


SKINS

Första titten på Skins säsong 4!


idag flyger faktiskt rakhyvlar


that's life

uttråkad och mår illa.

solljuset

Som många andra förmodligen har gjort så har jag njutit av solen idag. Den var verkligen trevlig att vakna upp till. Sitter här och lyssnar på twilight och new moon soundtracken, underbart. Jag hade sällskap av ett levande gosedjur men hon gick nyss.



Städdags!


New Moon

Såg ju New Moon i natt. Det ända som börs sägas om filmen är – New Moon lever upp till förväntningarna!


Bästa rubriken!

Idag var inte skoldagen lång men jag och Linnéa har cyklat överallt och fixat saker till imorgon då det är UF-marknad på Gränby Centrum mellan 15:00 – 19:00. BE THERE!

Jag körde föresten på grönpage peruk idag - kommer bild senare. Om det skulle ha varit tävling för bäst utklädsel skulle en tjej i en tellitubiedräkt kammat hem priset.

 

Ikväll ska jag på Twilight + New Moon kvällen. Det ska bli jättekul! Har verkligen blivit peppad nu på senaste tiden. Kommer förmodligen i säng sent men det är det värt.



Peruk kanske?

Skoldagen är slut och det känns så bra. Nu kan man säga att Svenska B kursen i princip är över eftersom jag har gjort det sista nationella provet, skriftliga delen. Jag satt typ i fyra av fem timmar. Det blev ganska långt och det gick bra, hoppas bara magkänslan stämmer överens med resultatet!

 

 

Efter provet åkte jag och Linnéa och åt sallad på stan för vi skulle sedan tillbaka till skolan för extra fysik. Fysik är något jag aldrig ser fram emot och får släpa mig själv till klassrummet. Men när man väl har lektionen är det inte så hemskt, konstigt men det kommer nog inte ändras. Förövrigt ni Uppsala 95 som ska börja gymnasiet nästa höst kom till öppet hus på min skola ikväll. Katedralskolan i Uppsala är bäst, i vår ska dom till och med börja renovera så det kommer att bli ännu bättre.

 


Spirit Week fortsatte idag men jag klädde mig inte enligt koden som var ”Dress for Sucess”, orkade inte pga. provet. Men imorgon är det maskeradtema… Peruk kanske?


.

Jag skrev förut att jag skulle städa mitt rum. Jag började så bra, men sen upptäckte att jag behövde rensa min garderob. Jag började med det och glömde lite bort städningen av själva rummet istället för garderoben. Resultatet – mitt rum ser nu värre ut än innan jag började städa. Tillbaka på ruta ett… hmm.

 


Spirit week

Sitter här framför datorn. Jag kom hem för inte alls länge sen. Det regnar ute så jag fick cykla i regnet men nu har jag bytt om och är torr. Den här veckan är det ”Spirit Week” på min skola. Vi ”klär ut” oss. Igår var det bara peppdag men idag fick man gå klädd i pyjamas om man ville. Jag tycker man ska ta vara på ”roliga” eller ”annorlunda” dagar och hänga på.


Så här såg jag ut - supersnygg bild!: 


Det här står det om Spirit Week på facebook eventet om ni har lust att läsa:


Att Katedralskolan är en av Uppsalas bästa skola kan bevisas på många sätt. Mest tydligt är det när betyg jämförs med andra skolor: Det har alltså samlats en studieinriktad och högt presterande grupp av elever på denna fantastiska skola. Men visst är det väl så att det behövs så mycket mer än bra betyg för att bli en bra skola; en grundläggande gemenskap, en god sammanhållning, en Katteanda helt enkelt. Katteandan som råder på Katedralskolan är unik. Vårt rika föreningsliv, vår framgångsrika elevkår, våra trevliga elever och fantastiska lärare är vad som resulterar i detta. Det är också alla dessa betydelsefulla personer som gör det möjligt för Katedralskolan att vara först i Uppsala med en

SPIRIT WEEK

Vecka 47 är det dags! Tillsammans ska vi lyfta gemenskap och glädje i skolan till en ny nivå. Idéen är hämtad från USA. Där finns en stark ingrodd kultur om att skolors egna ”skol-spirit” är en viktig del under framför allt elevernas fyra high school år. Det ger eleverna chans att få klä ut sig, spexa, hitta nya vänner, känna gemenskap och ha extra kul utan att det behöver gå ut över schemalagd undervisning.

Just på grund av de positiva följderna skapades i september ett utskott som jobbar med att förverkliga denna dröm. Kattes elever kan med sitt engagemang göra detta till höstens roligaste vecka!!



Juste fick min första universitetskatalog i brevlådan idag. Den var från Linköpings universitet. Några av mina kompisar har fått Uppsalas universitetskatalog men in jag, hoppas jag också får den. Men i och för sig är det ju till nästa höst det skulle gälla för mig. Hade dock tänkt titta igenom Linköpings katalogen lite. Men först GG och mellis.

 


Hello

Dagen har bestått av:

  •  Kort skoldag
  •  Bestämning av skivtemat! – Karibiskttema blev det.
  •  Stan med Matilda, Linnéa och Johanna – vi köpte lite saker till UF – marknaden på Gränbycentrum nu i helgen. Vi ska stå på fredag mellan 15:00 – 19:00. Kom och ta en titt på våra snygga diadem. Vi finns som FB grupp. Hufvudsaken UF.
  •  Tillverkning av diadem
  •  Gym med M & L
  •  Mat
  •  …
  •  Sova


Stackars rum

Nu ska jag städa mitt rum som har fått utstått en pluggvecka och hamnat längst ner på prioriteringslistan.


Dagens aktiviteter

Jag har inte berättat att min morfar är här, han kom i tisdags ända från Uruguay. Han åker vidare till släkt i Spanien imorgon och idag turistade vi lite i Stockholm.


1.      Drottningholms slott – Vi såg typ Madeleine… hehe

2.      Cosmonova – Vi såg Wild Sea i 3D


Somnade i bilen på vägen hem, nu är jag hungrig. Vill äta mat och sen dricka te!!!


Minne

CFxC är en YouTube – kanal som jag tittar in på varje dag. Det är en amerikansk tjej och en amerikansk kille som videobloggar i ett år. Dom är lite roliga. Tjejen studerar i Valencia, Spanien så dom är där just nu.

Att dom är i Valencia nu är nog en anledning till varför jag gilla att se deras videos, för nästan exakt ett halvår sen var jag på utbyte där med min skola. Vi bodde med spanska studenter och så sedan kom dom till oss hit i Sverige. Utbytet var verkligen en rolig resa. Valencia är fint. Några bilder från utbytet:


Några spanjorer + Linnéa, han längst till höger var en av mina utbytesstudenter, jag hade nämligen två





Leighton Meester

I veckan släpptes en musikvideo till Leighton Meesters låt "Sombody to Love". Jag gillar i varjefall låten... har lyssnat på den lite innan på spotify.


Galopp, galopp på er!

Nu är veckan över och det känns megaskönt.


 Dom skolarbeten jag ha behövt göra nu i veckan är:

-        Biologilabrapport

-        Kemilabrapport

-        Förberedelse inför muntliga nationellaprov i svenska b


Nationellaprov i svenska b hade jag idag. Vi var lediga hela dagen och kom sedan till skolan en timme för att göra sin fem minuters presentation. Min grupp var den sista gruppen och var i skolan mellan klockan 16:00 – 17:00. Det gick okej, blev lite avbruten och då tappade jag bort mig lite men det gick ändå bra. Temat var relationer och starka band.


Efter var jag och Linnéa hungriga eftersom vi inte hade ätit så mycket under dagen, man brukar ju få mat i skolan men så blev det inte idag… undra hur det blir med lunchen efter gymnasiet…?, vi var ju hungriga och var väldigt nyttiga och åt kebab. Efter det mötte vi upp Matilda och Johanna. Vi har startat ett UF-företag som projektarbete, vi gör egendesignade diadem så det blev spaning efter billiga diadem. Trodde vi inte skulle hitta så billiga men visst gjorde vi det. Vi begav oss sen till Johanna och tittade på idol, myste och gjorde diadem. Det diademet jag gjorde blev jag väldigt nöjd med! Det här blir bra!


.


kul

Tänker börja blogga igen.


Robert Pattinson

Jag pluggar på men snart tänker jag inte fortsätta, det käns ändå som att jag har ett bra grepp om de viktiga delarna.

När man pluggar distrarherar datorn lätt en, det gjorde den lite den här gången också. Hittade lite nya bilder på Robert Pattinson. Vanity Fair har honom på omslaget i nästa nummer, i nummret finns även en interjuv och bilder med honom. Tänkte lägga upp några av bilderna, bilderna på mannen i princip alla suktar efter. Eller egentligen suktar man väl efter Edward <3. Stackars Robert förresten, jobbigt att bli känd så snabbt, måste vara jobbigt med alla paparazzis och att varje steg man tag så är dom där.






guldpärlor

Skolan är igång igen. Vi flyttade ett kemiprov som skulle ha varit nästa vecka till om några veckor, käns skönt.

Inget speciellt att berätta, jag vill bara visa min nya kofta som jag gillar, från H&M. Den har fina guldpärlor som man kan se nedan



Nu ska jag plugga genetik inför provet imogron. Wish me luck

RSS 2.0