Freddie Mcclair



green man

Jag är förkyld, osminkad och så har jag smutsigt hår. I natt kunde jag inte sova (överskottsenergi nu på lovet kanske?), så snart ska jag läsa lite och sedan förhoppningsvis somna. Men först ska jag se det nya Skins avsnittet, Freddies avsnitt, dregel, dregel vad snygg han är.
Gillar ni inte min hulk t-shirt, totally rad isn’t it

går det?

Jag tror att jag håller på bli sjuk igen och det är innan jag ens har blivit frisk…(?)

 

Var förövrigt på bio idag med Martin och pappa. Vi såg ”Percy Jackson och kampen om åskviggen”. Helt okej film, inget speciellt med den men ändå ganska värd att se.


inte okej

Det känns som att jag inte har tränat på år och dagar. Först hade jag ont i ryggen och sedan blev jag sjuk, nu är jag fortfarande lite förkyld men snart ska jag väl bli tillräckligt frisk för att kunna träna.


confession

Ibland sitter jag bara och njuter av att lyssna på Vivaldi.


Synd att man inte får välja musiken och människorna

Gårdagen då, då det firades att det bara var 100 dagar kvar till studenten. Kvällen började hemma hos Linnéa med ett stort gäng och äckligt vin. Sedan var det dags att bege sig och efter en färd var vi framme. Vi skakade rumpa natten lång och lite innan det började dö ut halkade vi till Max där pommesen var ljuvliga. Tur att vi fick komma in på Max. Där slutade kvällen och jag och Linnéa spatserade hem, sedan fick jag somna i min säng.


the story continues later on

Och så var man vaken och har ätit frukost.


Kristen Stewart är med i en kommande film kallad ”The Runaways”, hon spelar blandannat mot Dakota Fanning. Jag skulle vilja se filmen när den kommer, men hittills har bara trailern kommit ut. Enjoy.


inte mycket


Om drygt en timme ska jag vara hos Linnéa där det blir lite förfestande innan vi beger oss ut och firar att det är 100 dagar kvar till studenten. Vi hörs senare =)


not good

Yes I’m addicted to weeds, can’t get enough. It’s bad, so bad, really bad.


egen vilja

Var på stan idag med Linnéa (ja, i kylan men det var ju soligt). Jag köpte en billig (20 sek billig) kjol och hämtade också min stackars cykel som envist har stått på stan sedan i torsdags, då jag efter pianot inte fick upp låset, jag gick hem. Snälla mamma cyklade sedan någon dag efter ner på stan och försökte få upp låset, hon försökte tom med låsolja, men inte gick det (envis cykel!). Idag fick jag dock upp det och det var väldigt lätt att få upp (inte så envis cykel, glad cykel). Men det fanns ett problem, problemet var att cykeln stod i en stor snöhög pga. allt det snöade för någon dag sedan. Men det problemet visade sig inte vara så stort, gick relativt lätt att få ut den. Jag blev glad ett tag men sedan kom jag såklart ihåg hur kallt det var och fortfarande är! Nej nu ska jag sluta tänka på vädret, mycket bättre så. När man går ut får man vara i en slags trans då inte miljön analyseras och sparas någonstans i hjärnbarken.


thomas

Idag har jag faktiskt umgåtts lite med människor, jag håller på att bli bättre alltså! Matilda, Hanna och Linnéa har nyss gått efter att vi har myst lite, samtidigt som det är så jäkla kallt ute. Vi bakade, eller jag bakade, och såg två Skins avsnitt.


Vi bor i ett kallt, kallt land

Igår gick jag knappt ut. Bara ut genom dörren sedan gick jag ca 100 m och efter det gick jag tillbaka in. Jag var sjuk helt enkelt, idag mår jag lite bättre. Men igår såg jag när Sverige tog guld och brons, så spännande och kul att se. Idag när det inte snöar längre och solen har visat sig försökte jag + familjesällskap åka lite långfärdsskidor men det gick inte så bra. Det var svinkallt också. Jag är klar och har skickat in min spanskauppsats i varje fall + det är lov.

 

/Trollet


non stop

Det fortsätter bara snöa och jag fortsätter bara nysa.


sportlov?

Så igår gick jag trots allt till klassfesten. Det var inte bara min klass utan en till också, den klassen vi ska ha studentskiva med. Det var okej kul, vi gjorde inte så mycket, mest snackades det men, men… Igår lät jag som en kedjerökare, det gör jag inte idag. Idag är jag inte lika hes men jag har rinnig näsa.

Det snöar ju verkligen hela tiden. Och det är inte lite heller. För de som ska åka skidor eller något liknande på lovet behöver väl inte mer snö. Man vill väl inte åka när man inte ser pga. snökaos. Jag ska inte åka till fjällen eller så nu på sportlovet, jag åkte lite skidor på jullovet. Juste, sportlov. Är inte helt taggad. Kan bero på att jag nu måste skriva en uppsats.


host, host

Jag orkar inte göra någonting för tillfället. Vet inte om det beror på att jag faktiskt inte orkar eller om jag är slö. Det är nog en blandning. Det skulle vara ett bra tillfälle att städa mitt rum men jag orkar inte. Jag orkar inte ens se på något vettigt. Jag vill ha glass, det orkar jag fixa eftersom att det finns i frysen!


entertainment

Jaha, hemma från skolan. Ont i halsen och huvudet, låter som en kråka till och från. Tråkigt att vara hemma men jag får väl göra det bästa av situationen, titta på film och mysa med Domique hela dagen. Det är klassfest ikväll, även fast den inte verkar bli jätterolig vill jag inte missa något så jag få se hur jag mår...

 

Tv – tittar dagen har redan börjat. Jag började med Extremd Överlevnad och nu hade jag tänkt att se ett nytt underbart Skins avsnitt. Katie är det som avsnittet handlar om. Från vad jag har sett från trailers verkar det bli ett roligt avsnitt. Men tänk, man har redan kunnat sett fyra avsnitt av den nya säsongen, redan typ halvvägs, sorgligt. Nästa säsong som förmodligen kommer ut om ett år kommer vi att få träffa ett helt nytt gäng.


Aja, det finns andra serier och filmer att underhålla sig med. I <3 Skins.

 


tråk

Har lust och träna men nej det går ju inte! Vad kan man göra om man inte vill anstränga sig för mycket, inte lämna huset och inte tråka ut sig helt och hållet?

 

Efter studenten måste jag göra något kan ju inte ha det så här varje dag, känns som att det skulle kunna bli så om man inte planerar lite…

 


Rio och Pelé

Torsdag = Ledig från skolan (de flesta torsdagar i varje fall). Jag hade lite svårt att somna i natt så det var skönt att kunna sova ut. Imorse när jag åt frukost kollade jag också på en dokumentär om Pelé – världens bästa fotbollsspelare. Jag visste ”the basic stuff” som att han var väldigt bra och att han är från Brasilien. Men det var kul att se dokumentären och lära sig lite mer. Pelé eller Edson Arantes do Nascimento som han egentligen heter var verkligen grym!  Jag kommer inte ihåg hur många mål han totalt gjorde under sin karriär men det var många och på den tiden var fotbollen hårdare eftersom gula och röda kort inte fanns, så Pelé blev fälld och liknande ganska ofta. Men om han skulle spelat idag sa de i dokumentären att så många mål han gjorde totalt då skulle motsvara ca 3000 mål nu.

 

 

I dokumentären snackade de en del om den stora arenan i Rio de Janeiro, Maracana. Det fick mig komma ihåg när jag och min familj var i Rio och besökte bl.a. den stora arenan. Det var i januari 2004 och jag var typ 12. När vi besökte Maracana kommer jag ihåg att det var en man utanför med den brasilianska landslagströjan med Pelé skrivet på ryggen och han höll på att trixa med en boll och var väldigt duktig. Så jag kopplar Pelé med Rio. Vi var också i omklädningsrummen och det kändes coolt att vara där.

 


1:a försöket

Satt nyss och klippte ihop den här outfiten på Polyvore. Testa det var kul. För tillfället gillar jag verkligen det jag har skrapat ihop. Relativt enkla kläder med accessoarer i färg som gör outfiten mer Mikaela.
Nu gillar jag inte hatten, ta bort hatten... och möjligtvis också chanel-halsbandet.

.

Följ min blogg med bloglovin

Weeds

 

 

Linnéa och Matilda, jag tror att jag har fastnat. Fastnat för Weeds alltså.


is it me?

Headern jag har nu bytte jag inte för allt så länge sedan. Jag tycker inte den riktigt ”visar vem jag är”. Den är liksom inte så glad och jag är väldigt glad av mig. Fast i och för sig har jag inte varit lika glad på senaste tiden så headern kanske symboliserar exakt rätt…? Men någon gång (förhoppningsvis inte om så lång tid) kanske när det blir lite vårigare ute kommer headern att bytas. Det jag vill ha färg. För jag är gladare nu!


wanna dance with no pants on

Ja då var man förkyld eller något. Kände nästan att jag behövde stanna hemma när jag vaknade men jag kunde ju inte svika min dramagrupp på engelskan eftersom vi hade vårt framträdande idag. Totalt känns det som att framträdandet gick bra men om man tänker efter gjorde vi typ de flesta fel man kan göra, men ändå blev alltet bra. Snacka om att vara en duktig grupp, eller så har jag inte så höga krav…

 

vackra Natalie Portman (bilden har inget med inlägget att göra)

Fler "hatt" bilder


I hög hatt





På engelskan just nu har vi dramaperiod och imorgon är det min grupps tur att spela upp några scener ur boken Treasure Island. Jag ska bl.a. spela doktor och ska ha hög hatt på mig. Looking good.

Bandyfinalen

När jag var ute med Domique hörde man kommentatorerna från Studenternas och såg fyrverkerier. Enligt min bandytokiga bror Sebastian är det match med bl.a. Sirius. Om ett tag är det bandyfinal i denna stad och förra året gick jag med pappa och såg finalen. Det var kul även fast det var kallt och fast jag inte är så insatt i bandy. Ska försöka se matchen det här året igen.


vart tog den vanan vägen?

Det blir ingen träning, får hoppa över så att jag inte blir sämre. Förut åt jag många apelsiner varje dag men inte längre. Så nu ska jag äta två på raken men också lite halstabletter. Man kan ju inte bota förkylningar men kroppen mår väl inte sämre av C-vitamin.


immunförsvaret

Nu är jag mätt, har ont i huvudet och så har det börja bränna lite i halsen… nice. Börjar kanske bli förkyld och jag som ville träna idag. På tal om förkylningar så började vi läsa om immunförsvaret på biologin idag.

 

Ska gå ut med Domique och få lite luft.


Fettisdagen

Ja, det är väl inte så många som inte vet vad det är för dag idag. Gångna år har jag inte lagt märke till denna dag, kan bero att jag inte är ett megafan av semlor. Men det här året känns det annorlunda, vet inte varför. Dagen till ära eller kanske semlorna till ära gick jag, Linnéa och Matilda och fikade på Coffe House by George. Det var första gången vi var på det fiket, vi brukar aldrig komma till den delen av stan, dels för att fiket ligger långt ifrån skolan men också för att vi inte kommer ihåg det. Aja vi gick dit i varje fall, åt en varsin semla och drack lite thé. Helt okej, jag gillade fönstren.


eating an apple

God morgon. Ja har sovit bra och skolan börjar inte förens efter lunch, så jag kan ta det väldigt lugnt. Nu ska jag se ett Weeds avsnitt. Hörs senare.


sleepyhead


Matilda & Linnéa


får man extra tråkiga drömmar av drömfångare?

Nu är det söndag eftermiddag och jag håller på att plugga till kemiprovet. Det är fin, fint väder ute och jag var ute med D och fick lite sol på näsan.

 

Igår kändes det som att det var söndag och imorse när jag vaknade och såg vad klockan var blev jag stressad men sen kom jag på att det var söndag, jag sov skönt i några timmar till.

 

 

Jag kommer sällan ihåg vad jag drömmer, så det är inte ofta jag drömmer mardrömmar. Kan det bero på min drömfångare som jag köpte på en marknad i Spanien senaste gången jag var där. Senaste drömmen jag kommer ihåg är faktiskt från natten mellan fredag och lördag. Om jag minns rätt var den inte speciellt läskig eller intressant. Den handlade typ om att man fick väldigt mycket mer poäng på bioklubbkortet om man köpte något eller gick på bio. Kul…


Cook


Study break with something to eat and the new Skins episode. Awesomeness.


jag kan simma

Matilda och Linnéa sov över och har gått för en stund sedan. Nu ska jag plugga, det är kemi som gäller. Provet är på måndag och jag har knappt pluggat så nu ska jag dyka ner i boken.

 

En brunbränd, turist Mikaela i Venedig sommaren 09. Det va varmt, så otroligt varmt!

Paranormal Activity

Jag, Linnéa, Matilda och Sebbe sitter just nu och kollar på Paranormal Activity. Skräckfilmer är inte min favorit genre, ska jag vara riktigt ärlig har jag typ aldrig sett en… konstigt, jag vet. Men så läskig är den faktiskt inte… eller jo men jag tittar inte så värst mycket. Okej den är töntigt och läskigt på samma gång.


Fyris besöket kommer kanske senare

De tre musketörerna är i farten, vi är så vackra och flyger fram med vinden, härligt. Lite plugg skulle det bli men inte blev det så. Jag gillar inte skräckfilmer och det känns som att de kommer att tvinga mig att se på någon… Får se what else vi hittar på.

 

Cookie’s got nothing…


Tysk donna

Heidi Klum pryder denna månad DT magazines omslag. Hon är ju het men… ja, det är ganska nakna bilder… Vågat var ordet.


what would they call me?

Något som kanske är värt att berätta är att igår tisdag hade jag inga lektioner, eller jag hade klassråd. På tisdagar börjar jag vanligtvis inte förens vid tolv och just igår var det studiedag på eftermiddagen. Det som är värt att berätta är att på klassrådet bestämde vi ”klassnomineringarna” till studentskivan. Det var kul och vissa fick klockrena smeknamn. Kan ju inte avslöja nomineringarna… Spännande att se vad jag fick… men enligt Matilda var det inte bra och det ska bytas.


Katte lockar...

Nu när niondeklassarna har gjort sitt första gymnasieval har skolan jag går på Katedralskolan fått mest sökande i Uppsala. Uppsala tidningen 18 minuter uppmärksammade detta… det är lite kul speciellt när fler och fler elever söker till friskolor, Katte är kommunal. Men Katte är ju bäst så det är förståligt. Artikeln talar nog väldigt mycket för sig själv.

 

Läs hela artikeln här.

Vanity Fair

Det är jämt kul att se Vanity Fairs bilder och omslag. Denna månad tycker jag att det var intressantare än vanligt… Fint och klassiskt med ansikten man känner igen och nya ansikten man säkert kommer se under året/åren…


Onsdag


Skoldagen med flest lektioner.

  • Jag hade biologiprov på först lektonen.
  • Sedan spanska 7. I halvklass diskuterade vi tre ”seriösa” ämnen med Högskolan Salarna snubben.
  • LUNCH!
  • Fysik. Vi hade laboration. Känner att fysik inte är riktigt lika hemskt nu… beror nog på att jag inte har något prov…
  • Lite rast då jag var med Sofie, jag åt en liten Ritter – marsipan.
  • Engelska C. Det är dramaperiod så två grupper spelade upp.
  • Skoldagen slutade.
  • Gick på sånglektion. Det är fortfarande efter ca 1½ år grymt kul.
  • Hem. Chill.
  • Fick skjuts av snälla pappa till Matilda där värdinnan Matilda befann sig men även Johanna Wetterdal. Vi skrev klart i projektarbetsloggboken, pratade och fikade. Det var nice.
  • Hem…

 

 

 


vackra bilder

Jag kom ut idag. Med mamma, pappa och Martin åkte vi långfärdsskidor. Det blev en skön tur men också korvgrillning, mysigt. När vi kom hem åt jag min första semla för året, eller jag åt en halv. Nu ska det bli biologi.

 

 

Tog några bilder och såklart är de flesta lite konstiga…

 


nästa gång blir det planerat så att ännu fler kan hänga på

Igår blev det en spontan utgång. Först några sms och efter typ en halvtimme var jag nere på stan, snabbt gick det. Jag och Linnéa mötte upp Matilda, Ellen och tre utav Ellens kompisar, trevliga tjejer. Planen var att komma in på Kalas, vilket vi gjorde. Lite gott att dricka. I början var det inte så mycket drag men det blev lite bättre… Dansade ett tag och sedan blev det Max med ont i fötterna. Flogsta blir det en annan dag.

 

Den här bilden är det närmsta en outfitbild jag tog och inte tog jag några andra bra bilder tog jag heller, ta kort måste jag lära mig. Men jag var svart med zebramönstradkjol och ett skärp i midjan.

 

Idag ska jag ut i det fina vädret men först ska jag plugga lite biologi.


cookie med smoothie

Igår och idag blev det fika + stan. Igår med Linnéa och idag med Ylva. Fick med mig något hem. En Gucci väska från myrornas, om den är äkta eller inte kan ju diskuteras men för mig är den äkta, för mig är mycket äkta... igår köpte jag även ett par skor som jag idag lämnade tillbaka. Men jag köpte converse istället, dom var på rea också, yes! Förövrigt har jag lite lust att gå ut, men men...



tänder, tänder och en massa tänder

Jag håller på att bli vuxen! Inte tack vare några dumma poäng. Utan min kropp har börjat bli vuxnare (hur många vuxenpoäng förlorar jag på att skriva vuxnare?), det är inte mens, det fick jag för några år sedan… en av mina visdomständer börjar komma fram. Jag kan till och med se och känna den. Ojoj, det är stort. Det skulle firas med tjejerna men det blev tyvärr inställt. Okej vi skulle inte riktigt ses och fira min visdomstand men vi skulle faktiskt ses… men icke blev det så.

Skins Emily

God morgon, min första lektion är inställd och efter den brukar jag har lunch och håltimme så jag börjar inte för än tjugo i två. Nu hade jag tänkt kolla på det nya Skins avsnittet, Emilys avsnitt.


slowmotion

Idag torsdag har jag ingen skola. Jag har inte gjort mycket hittills, har ätit frukost, kollat på tv, gått ut med Domique, kollat på mer tv, spelat tetris, gjort i ordning mig lite, ätit lunch med pappa, tittat på mer tv och nu ska jag försöka göra något vettigt. Yes I will.

 

Idag har jag min första piano lektion för terminen, är inte så sugen att börja igen så det här är kanske sista terminen jag spelar… Någon gång efter pianot blir det ett pass på friskis.


Stormen som sveper Sverige med storm

Stormen som sveper Sverige med storm verkar vara här i Uppsala nu. Det snöar nämligen rejält ute. Martin, Domique och jag var ute och lekte i snön, totally fun. På andra bilden får ni en glamorös outfitbild som består utav täckbyxor och dunjacka... HOT


the Russian Killed the Mouse

Första lektionen idag var biologilab. Det var dissekering på schemat. Vi dissekerade grishjärta och lungor. På brickan med hjärtat och lungorna min grupp fick fanns det även andra organ, såsom lever, njurar, diafragma och en massa fett. Vi var i grupper av tre och i min grupp var det jag den som skar mest i hjärtat och strupen. När man höll på med hjärtat, stoppade in fingret i aortan och såg lite koagulerat blod tänkte man först inte på vad man gjorde. Men när jag sen kom på vad jag gjorde mådde jag lite illa, men jag kom över det och fortsatte. Linnéa blåste upp lungorna, det var lite kul att se lungorna bli större och sedan se luften åka ut. En gång när lungan var uppblåst skulle man punktera lungan vilket jag gjorde. Lektionen efter kunde man må lite illa ibland när man kom ihåg lukten och liknande…

 

Har nyss sett Inglorious Basterds , lite grov… eller…?


You can see it from space

Nu ni ska jag berätta... vad denna rubrik och förra inläggets rubrik handlar om... Jo, jag har världens största finne. Japp en finne. Rolig info eller hur? Jag kan inte gå ut, fast jag har ju gjort det idag, hmm. Det var väldigt många som stannade och glodde, men jag bara stannade och frågade ”Vad glor du på?”. Så tack vare min finne vann jag en massa respekt.

 

Aja nog om min fina finne, det blev ingen dansaerobics idag pga av min rygg men när jag gick ut med Domique och cyklade hem från skolan kändes det bättre. Så motion kanske inte är dåligt för min rygg utan tvärtom, bra för den. Så imorgon kanske jag tar mig till friskis… Imorgon är det ju tisdag och det betyder att det är en väldigt skön dag. Börjar vid tolv och har bara två lektioner! Beautiful.

 

Sleep tight

 



Unfortunately its size giant

Igår hade jag ont i ryggen så jag knappt kunde röra mig, idag är det lite bättre men jag har fortfarande ont. Vet inte varför jag har ont, har jag tränat för mycket…? Eller vad är det som har hänt?


RSS 2.0